Hornfisk i Mariager Fjord

Mariager Fjord, får hvert år besøg af tusindevis af hornfisk. De mange hornfisk kommer typisk sidst i april og bliver i fjorden godt 3 måneder frem.

Der er et utal af metoder til fangst af hornfisk og dem har manden bag denne side, lavet en rigtig fin artkel om, som kan læses her: Sådan fanger man hornfisk…

I Mariager Fjord kan de mange hornfisk fanges i alle vandlag. Helt oppe i overfladen, dybt nede og alt derimellem. Oftest er de dog at finde over stenrev, muslingebanker, over tangbælter, langs med strømskæl, egentlig i lavere vand generelt eller i lavvands-områder.

De bedste fiskepladser til fangst af hornfisk er klart Lergraven syd og nordNybrogaardsvejVive Havn – mod øst – FladbjergStenrevet/Dollar-husetLangsodde.

Obs: Hvert område er linket til. Klik på navnet.

Der er intet mindstemål på hornfisk, men man får ikke meget kød ud af de små individer, så det kan være en god ide at sætte dem tilbage og forsøge at fange en eller flere større hornfisk. Alle de nævnte fiskepladser til fangst af hornfisk udmærker sig også ved, at være gode fiskepladser når havørreden eller fjordørreden skal fanges.

Mariagerfjordguide.dk