Dollar-huset

En havørred fanget ved Dollar-huset.

Dollar-huset er en af de mest besøgte fiskepladser i Mariager Fjord. Egentlig ikke fordi det er en af de bedste pladser i fjorden, men fordi den er nem at komme til. Dog kan man opleve et glimrende fiskeri i perioder under efteråret, vinteren og foråret.

Sommerfiskeriet kan være givende om aftenen og om natten.

Man fisker både over lavvands-områder og i lange kast udad, også i dybere vand – i dybder ned til 1-2 meter nogle steder. Havørrederne kan fanges overalt i området og man kan i ny og næ, løbe ind i en af fjordens største ørreder. Generelt er gennemsnits-størrelsen på pladsen omkring 40-45 cm.

Fluefiskeren vil dog opleve at fange en del flere havørreder under mindstemålet, set over et helt år. Mindstemålet for havørreden er almindelig kendt, men hvis man først lige er gået i gang med fiskeriet, kan man læse mere om mindstemål m.m. i dette link: Klik her…

Mindstemålet for havørreden i Mariager Fjord er 40 cm.

Uanset om man fisker med flue, blink, kystwobler eller bombarda-flåd + diverse agn, kan man fiske her. Der er plads til det hele og alle fangstmetoder virker på denne fiskeplads. Fiskeri med regnorm er også i perioder uhyre effektivt.

Område + parkering ved Dollar-huset

Pladsen er at finde øst for Mariager by.

Man kan parkere lige ved vandet ved denne fiskeplads.

Der kan parkeres her: Parkering

Tilgængelighed

Dollar-huset er en vadevenlig fiskeplads. Selvom der er mange variationer i bunden, er den nem at vade igennem. Fiskepladsen er nem at komme til, og flere steder kan man nøjes med at fiske fra land.

Fredningsbælter

En halvårs-fredning er at finde i området ved Maren Møllebæk. For at se og læse mere – skriv Mariager Fjord i søgefeltet i dette link: Fredninger Mariager Fjord

Årstider

Der kan fanges havørreder året rundt på denne fiskeplads.

Se også fiskepladsen der grænser op til denne, i retningen mod Mariager: Klik her…

Anbefalede agn til Dollar-huset ved Mariager Fjord

Sen efterår, vinter og tidlig forår: Brun, sort/rød, kobber, sølv – (Vinter også lyserød) – på blink, kystwoblere og fluer.

Forår, sommer og tidlig efterår: Sølv, hvid, sølv/blå, hvid/grøn – på blink, kystwoblere og fluer.

error: Content is protected !!