Begræns aldrig dit fiskeri i Mariager Fjord

Begræns aldrig dit fiskeri i Mariager Fjord. Der er ingen regler for, hvilket fiskegrej man skal bruge i sin søgen efter den næste havørred. Eller den første for den sags skyld. Lystfisker eller sportsfiskere, som fisker fast med 1-10 forskellige agn, vil opleve dage hvor fiskeriet ikke helt går, som det plejer. Under de dage skal man gerne tænke ud af boksen, især hvis man ønsker at ændre det udfald.

Nogle dage er det som om, at havørrederne ikke har interesse i at hugge, men kun i at følge agnen til dørs. Det uanset om der er tale om blink, flue eller kystwobler. Her kan man gå to veje. Forsøge sig med agn, som regnorm eller en eksempelvis levende fjordreje. De levende agn kan fiskes med et penneflåd eller et bombardaflåd m.m.

En anden vej man kan gå er, at bruge de største blink man kan finde, i videoen bruges et 15 centimeters trolling-blink. De store blink kan på nogle dage bruges, som en form for rival til en havørred, som har taget standplads. En plads hvor der er meget føde, og som også giver skjul til havørreden selv. Desuden er der ofte tale om en standplads i et lavvandsområde, så det er nemmere for havørreden at holde sit revir.

Læs mere om det i denne artikel: Havørred standpladser..

Begræns aldrig dit fiskeri i Mariager Fjord – den ubrugte mulighed

En anden god mulighed for at få havørrederne i tale i Mariager Fjord, er via. brugen af en spinner. Det kan både være en kondomspinner eller en klassisk Mepps 3 med kobberblad og røde prikker. Ganske som vi kender den fra bækørredfiskeri i åen.

Spinnerens jævne gang i vandet, kombineret med de mange rotationer, som skaber vibrationer, er nogen gange med til at lokke en ikke sulten havørred til hug. Eller en sulten havørred, man har forsøgt sig på at fange, med alle de traditionelle kyst- og fjordagn.

Fluefiskeren kan benytte større fluer end kan eller hun plejer. Spinnefiskeren har et langt større udvalg af agn i forskellige størrelser og muligheder for, at vælge nogle med forskellige gange i vandet. Spinnefiskeren vil derfor langt de fleste gange kunne finde et alternativ, som kan virke på en ellers ret umulig dag.

Begræns aldrig dig selv og dit fiskeri, for så begrænser du også dine fangster.

/Jari – Lystfiskeri Danmark.

Læs også om de store ørreders foretrukne pladser i Mariager Fjord: Klik her…

error: Content is protected !!